Kirjoittanut JTc | helmikuu 21, 2011

Merkkipäivää

22. helmikuuta on kulunut tasan vuosi siitä, kun tumppasin toistaiseksi viimeisen savukkeeni. Ainakin toistaiseksi viimeisen. Eihän mikään ole varmaa. Kuitenkin, juhlapäivän kunniaksi poltin viimeiset tupakkani.

Yli kaksi vuosikymmentä askin verran päivässä sauhunneena moisesta tavasta luopuminen ei ollut aivan helppoa. Mutta tehty, mikä tehty. Seuraavassa joitakin mainintoja, mitä voi odottaa, kun tupakasta luopuu. Kaikilla ei varmaankaan oireet ihan samanlaisia ole, mutta jos joku asiasta on kiinnostunut, niin seuraavia kummallisuuksia on viimeisen vuoden aikana tapahtunut. Siis sellaisia, jotka jotenkin liittyvät tupakoinnin lopettamiseen.

Aineenvaihdunta muuttuu. Meikäläisen osata se tarkoitti kahta asiaa. Ensinnäkin, paino alkoi nousta. Siihen toki vaikuttaa myös se, että tupakan korvikkeena tuli naposteltua kaikenlaista pientä. Ja vähän suurempaakin. Hauskempi havainto oli ihon teini-ikäistyminen. Jonkinlainen puberteetti-iho sitä hetkeksi otti vanhasta pikkupojasta vallan. Eli finni siellä, ja toinen täällä. Muutta se oli vain väliaikaista. Huvittavaa kuitenkin. Pistetään sekin aineenvaihdunnan muutoksien piikkiin. Tai saattaa toki olla, että puberteetti alkoi vasta nyt. Äänenmurrosta jännityksellä odottaen…

Hajuaisti. Reilun kuukauden kuluttua lopettamisesta hajuaisti alkoi havaittavasti parantua. Ja siihen pari kuukautta lisää, niin moinen aisti alkoi tuntua lähes yliherkältä. Tupakoivat henkilöt pystyi haistamaan kilometrien päästä, tai ainakin se tuntui siltä. Ja samalla ruoan suhteen tuli huomattavasti kriittisemmäksi. Hajuaisti kun on ilmeistesti makuaistia tärkeämpi aisti, mitä tulee ruoasta nauttimiseen.

Ja sitten se yleinen harhaluulo. Kun ei polta, niin vuodessa jää säästöön hirvittävän valtava mahdoton summa rahaa. Ei jää. Kyllä se päivittäinen reilut neljä euroa on edelleen johonkin kulunut. Parempaan tai huonompaan – en tiedä, mutta ei se pankkitili ainakaan vielä täyttynyt ole. Sitä odotellessa…

Niin, ja yhtään nikotiinipurkkaa, laastaria tai pilleriä en ole kuluttanut. Ne eivät ole meikäläistä varten.

Mainokset

Responses

  1. Onneksi olkoon! Hieno juttu kun pääsit syöpäkääryleistä eroon! Jospa laittasit askin hinnan päivässä jonnekin säästöön, vaikka vaan purkkiin niin huomaat kyllä miten rahaa vähitellen kertyy ja voit toteuttaa niillä vuoden päästä jonkun hmm, unelman. 🙂 365xreilut4=paljon.

    • Kiitos kiitos. Mä olen ihan hyvä tuhlaamaan, kulutan ilmeisesti unelmiin ennakkoon:))


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Kategoriat

%d bloggers like this: